HTML

Fallabdázz okosan

Meg tudhatod, hogy mi fán terem a fallabda.

Friss topikok

Archívum

Fallabda/Squash/Ricochet….ki érti ezt?

 

Mindenekelőtt egy fogalom magyarázattal kezdeném, mert ez szükséges a később leírtak megértéséhez.

 

Fallabda:                  Gyűjtő fogalom, amely alatt a squash, ricochet és kis pályás „amerikai” típusú ütős sportokat értjük. 

Squash:                  Mindenki által ismert, 2-4 ember által, nagy pályán játszott sport. Magyarországon ez verzió a legelterjedtebb. Több mint 50 pálya az ország egész területén.

Ricochet:                 Holland szabadalom alapján épített pályák, eredményjelzővel és infravörös érzékelőkkel. Méretében az „amerikai” típusú pályákra hasonlít. Magyarországon egyelőre csak néhány ilyen pálya létezik, Budapesten egy sem. 

„Amerikai” típusú:   Méretét tekintve a ricochet-hoz áll közelebb. Népszerű típus, számos városban található ilyen pálya.

 

A fogalmak tisztázása után megpróbálom összehasonlítani az egyes, Magyarországon jelenlévő típusokat. Az egyes típusokat nem mutatom be külön-külön, arra ott vannak az egyes szakoldalak, itt csak a kisebb-nagyobb különbségeket írom le, ám ha erre igény mutatkozik, akkor belemegyek a részletek be is.

Itt szeretném leszögezni, hogy a „Ricochet” (ejtsd: rikosé), mint márkanév, mint játék szabadalmilag védett! A pályák méretével és a technikával kapcsolatos adatok pontosságát nem tudom garantálni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fallabda.blog.hu/api/trackback/id/tr721730414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása